Close

Bekappen

In het wild is elke stap die het paard zet een microtrim. Met bekappen van de hoeven boots je de natuurlijke slijtage van de hoef na. Vaker kleine beetjes bekappen is beter dan hoeven eerst te lang te laten groeien en dan in een keer een grote bekapbeurt te geven. Lange intervallen is niet alleen slecht voor de hoeven maar door de plotselinge standverandering ook niet goed voor pezen, gewrichten en de rug van het paard.

Een gemiddeld paard kun je het beste elke 5 à 6 weken bekappen. In sommige gevallen is het zelfs goed om er nog vaker even een vijl langs te halen. Anderen paarden hoeven minder vaak bekapt te worden, bijvoorbeeld doordat hun hoeven op hun dagelijkse ondergrond al genoeg slijten. Paarden die op stal staan zullen vaker bekapt moeten worden dan paarden die veel buiten lopen.

 

Paarden met hoeven die heel langzaam groeien hebben vaak baat bij wat vaker bekappen omdat dit de groei kan bevorderen. Tevens is het mogelijk om door ons de ijzers er af te laten halen of bij een afgetrapt (recht) ijzer, deze er weer onder te zetten.

Contact

Bij Maxime Horse and Rider Support kunnen wij uw paard professioneel bekappen, op de juiste tijd, en voor een scherp tarief! 

Zoek dus niet verder, en neem vandaag nog contact met ons op!

Contact

Maxime Melker

Terdiekerweg 2
1733 JC Nieuwe Niedorp
06-17974198

info@maximesupport.nl

Social Media